Raadswijzer (wie)

Elian van Nunen

Leefbaar Almere

Personalia

Elian van Nunen

Roepnaam: Elian


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

pamvannunen@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid Leefbaar Almere

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid Leefbaar Almere

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben nog niet zo lang Almeerder. Ik woonde in Roosendaal toen de liefde mij in 2015 naar Almere toe bracht. Ik heb gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit en heb veel in het buitenland stage gelopen en ook lange tijd in Berlijn gewoond. Terug in Nederland nam ik de zaak van mijn ouders over: financiën verzekeringen. Mijn vriend, inmiddels man, woont hier in Almere op een flat van twee hoog en dat is niet zo handig omdat ik mijn hond van tien kilo al die trappen moet optillen. We hebben gekozen voor iets wat in Almere goed kan: zelf je huis bouwen. We bouwen samen met een ander gezin onze beide woningen in Oosterwold. Daar moet je als bewoner zelf je nutsvoorzieningen en bouwvergunning regelen. Daar komt heel veel bij kijken, ontdekken we inmiddels.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben altijd bezig geweest met beleid. Was lid van de Federatie Zakenvrouwen en in Roosendaal was ik voorzitter van een ondernemersvereniging op een bedrijventerrein. Maar ook de problemen waar we tegenaan lopen bij het bouwen van ons huis in Oosterwold waren voor mij reden om de lokale politiek in te gaan. Zoals de energietransitie. Alle huurwoningen in Almere zullen op enig moment over moeten gaan om de CV en het warme water anders dan via gas te laten lopen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• De energietransitie, daar zal nog veel voor geregeld moeten worden
• De implementatie van de nieuwe omgevingswet. Daar liggen voor de lokale overheid nog voldoende uitdagingen
• Duurzaamheid, ook daar moet Almere nog een flinke slag in maken

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik ben lid geworden van een lokale partij omdat de focus volledig op de stad ligt. Wij hoeven geen rekening te houden met partijen die zich landelijk moeten profileren. Ik zal mij dus sterk maken voor de lokale Almeerse situatie.

Nevenfuncties

  • Eigenaar De Raadsvrouw
  • Financieel beheerder Vereniging van Eigenaren
  • VvE consultant (onderdeel De
  • Eigenaar - stadslandbouwer Brandnetel Paradijs

Deel deze pagina: