Raadswijzer (wie)

Esther Hagelaar

GroenLinks

Personalia

Esther Hagelaar

Roepnaam: Esther


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

eahhagelaarvandijk@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid GroenLinks
    In de raad vanaf 15 november 2019. Opvolger van J. Kips.

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid GroenLinks

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben geboren en getogen in Brabant maar woon nu alweer bijna tien jaar in het mooie groene Almere. Wanneer mensen me vragen wat ik doe zeg ik dat ik ‘huismoeder’. Mijn gezin is het belangrijkste voor me, maar daarnaast doe ik gemiddeld zo’n dertig uur per week vrijwilligerswerk. Voor GroenLinks maar ook bij de voormalige peuterspeelzaal van mijn kinderen.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben sinds mijn vijftiende al in meer of mindere mate politiek actief. Na de geboorte van mijn kinderen wilde ik graag me actief inzetten voor de stad. Actief worden bij GroenLinks Almere was eigenlijk een vanzelfsprekende keuze. GroenLinks is een partij die dicht bij mijn eigen waarden en normen staat. Een aantal jaren ben ik in diverse functies vooral partij ondersteunend actief geweest. Ik voelde echter dat ik meer wilde doen en me ook actief in de raad wilde inzetten.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
In ieder geval alles rondom het kind, zoals jeugdzorg en onderwijs. De bedroevend lage opkomst bij de verkiezingen maken me zorgen. Bewoners zijn niet betrokken bij onze stad of wantrouwen de politiek en de ambtenaren. Tegen mijn kinderen zeg ik altijd ‘wat je zegt moet je doen en je moet doen wat je zegt. Lukt iets niet? Leg dan uit waarom en vertel wat je anders gaat doen’. Mezelf, mijn collega-raadsleden en fractieassistenten en het college houden aan deze simpele regels is dan misschien ook wel mijn echte speerpunt. Ik hoop dat mede hierdoor het vertrouwen in het stadhuis weer groeit.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik zal ontzettend mijn best doen om eerlijk en oprecht de kiezers te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Ik zal mezelf houden aan de regel ‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Ik zal luisteren naar wat de Almeerders me willen zeggen. De mening van een ander is mij evenveel waard als mijn eigen eigen mening. Ik zal dan ook altijd oprecht willen luisteren naar wat een ander me wil vertellen. Ik blijf echter wel trouw aan mijn eigen normen en waarden en van daaruit beslissingen nemen.

Nevenfuncties

  • Vrijwilliger Stichting de Lentemorgen

Deel deze pagina: