Raadswijzer (wie)

Frank Fesevur

PVV

Personalia

Frank Fesevur
Roepnaam: Frank

Contactgegevens:

fjfesevur@almere.nl

Portefeuille:

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid - PVV
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid - PVV

Even voorstellen

Even voorstellen

Ik ben geboren in de regio Den Haag (1961) en woon nu 25 jaar in Almere. Ben vader van een dochter die inmiddels op zichzelf woont. Aanvankelijk was het plan om tijdelijk in Almere te verblijven, maar de stad heeft me zó verrast dat ik ben gebleven. De planologie, de ruimte en recreatiemogelijkheden: vanuit elke woonwijk dicht bij bos, water of strand. Als middelpunt een prachtig centrum, maar er zijn ook mindere kanten want het bezoekersaantal blijft nog steeds achter bij de doelstellingen.

Waarom ben je actief in de politiek?

Ik ben jurist en tevens ondernemer actief in de fiscaal/financiële dienstverlening. Vanuit die hoedanigheid en als burger zie ik naast al het schoons en de voordelen, ook de tekortkomingen in Almere. En die zijn zeer divers van aard. Almere kent relatief veel ZZP’ers. Die voelen zich toch een beetje aan hun lot overgelaten. Zelfs in tijden dat het ons economisch voor de wind gaat. Ze vragen zich af hoe het met hun gezin verder moet als zich mindere tijden aandienen. Ik wil dat de ZZP’er zich dan niet geïsoleerd, maar juist gesteund weet door de politiek. Last but not least, dat vertrouwen in de politiek. Denken ze nu echt in Den Haag dat je dat terugwint door het referendum af te schaffen? Alleen praten en niet luisteren? Dat werkt niet.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Het terugwinnen van het vertrouwen van de bewoners in de politiek.
• Financiële reserves opbouwen en ervoor zorgen dat de economische voorspoed gebruikt wordt om het eigen vermogen van de stad te vergroten.
• Aandacht voor ZZP’ers, vooral de kleintjes. Daar zijn er heel veel van in Almere. Als het economisch minder gaat, merkt Almere dat direct.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik ben bij de PVV gekomen omdat ik het vooral een heel sociale partij vind. Neem nou die ZZP’ers - die zullen in economische mindere tijdensnel een beroep op de bijstand doen. Dat gaat dan heel veel geld kosten. Ik wil kijken of ik de politiek geïnteresseerd krijg om daarop te anticiperen, laten we deze mensen helpen weerbaarder te worden. Ik vind het bijvoorbeeld gek dat er zo weinig Broodfondsen in Almere zijn. Dergelijke vangnetten moeten we koesteren.

Nevenfuncties

  • Belastingadviseur Pro AD

Deel deze pagina: