Raadswijzer (wie)

Jeroen Deben

PvdA

Personalia

Jeroen Deben

Contactgegevens:

jdeben@almere.nl

Portefeuille:

  • Bijzondere projecten (Floriade, Oosterwold, en dergelijke)
  • Inclusiviteit, diversiteit en integratie
  • Werk en inkomen
  • Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent - PvdA
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Fractieassistent - PvdA

Even voorstellen

Even voorstellen
In Brabant ben ik opgegroeid en vanaf 2005 woon ik in Almere met Jacqueline. We delen ons huis in de Filmwijk in de voormalige BouwRAI met twee katten en zes schildpadden. Die schildpadden heb ik sinds mijn elfde. Het zijn super-overlevers. Ik zie ze niet ouder worden, ze blijven vitaal. Ik ook, want ik sta positief in het leven.

Waarom ben je politiek actief?

Al vanaf vroeg in mijn leven ben ik geïnteresseerd in politiek en de wereld om mij heen. Ik heb moeilijke tijden gekend en door een warme omgeving heb ik kansen gekregen om me te ontwikkelen. Ik voel daardoor sterk de behoefte iets voor anderen te doen. Ik wil dat vooral voor mensen die het moeilijk vinden voor zichzelf op te komen of kansen niet hebben gekregen. Daarbij zie ik een verharding in het politieke klimaat waar de menselijke maat niet altijd voorop staat. En daar strijd ik tegen. 

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor de komende periode
Ik ben breed inzetbaar, want heb ook een brede interesse en ontwikkeling. Toen we hier jaren geleden kwamen wonen vanuit Amsterdam vond ik Almere een slaapstad, maar nu weet ik dat het hier leeft. Ik zou kunst en cultuur een extra impuls willen geven en bijdragen aan de mensgerichte dossiers op het sociaal domein of welzijn. In de jonge stad Almere is veel te doen. De ontwikkeling van de Almeerse identiteit en de verbinding tussen alle mooie bewoners van Almere staan voor mij voorop. 

Wat kan de Almeerder van je verwachten
Ik ben in hart en nieren een samenwerker. Iemand die persoonlijk contact legt. Dat neem ik mee de fractie in. Als fractie-assistent ben je weliswaar minder formeel een vertegenwoordiger van de stad, maar het voelt in onze fractie als gelijkwaardig aan raadslid. Daarnaast geniet ik van de rol als voorzitter van de raadsvergaderingen en probeer mijn steentje bij te dragen aan het goede en ordentelijke gesprek over de stad en haar inwoners. Verder schuw ik moeilijke dossiers en onderwerpen niet. Soms is politiek ook gewoon saai of vervelend en hard wanneer er bijvoorbeeld moeilijke besluiten moeten worden genomen. 

Nevenfuncties

  • Postbezorger PostNL

Deel deze pagina: