Raadswijzer (wie)

Marco de Kat

Leefbaar Almere

Personalia

Marco de Kat

Roepnaam: Marco


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

mdkat@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2014-2018 - Raadslid Leefbaar Almere

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid Leefbaar Almere
    Tijdelijk raadslidmaatschap wegens ziekteverlof Frits Huis.

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid Leefbaar Almere

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben geboren Hilversummer en zo’n 20 jaar woonachtig in Almere. Vorig jaar ben ik verhuisd naar Oosterwold, waar ik, maar vooral mijn vrouw, een eigen woning heb gebouwd van zeecontainers. Sinds 2005 ben ik me actief gaan inzetten voor Leefbaar Almere.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik werd destijds gevraagd door Marcel Bakker. Die merkte op dat ik een eigenzinnige manier van denken heb. Ik zoek graag grenzen op en kies daarbij niet de makkelijkste weg. Een idee wordt er dikwijls beter van. Dat vond hij wel goed bij Leefbaar Almere passen. Ik moest daar stevig over nadenken, want ik hou er niet zo om ergens zomaar lid van te worden. Maar het beviel goed. Uiteindelijk ben ik acht jaar lang fractieassistent geweest en vier jaar raadslid en fractievoorzitter.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
De komende periode kan ik breed ingezet worden. Daardoor kunnen onze nieuwe raadsleden hun eigen onderwerpen en stijl ontwikkelen.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Als fractieassistent doe ik in principe hetzelfde als wat ik als raadslid deed. Ik mag alleen niet meer stemmen. In die rol ga ik me in principe met alle portefeuilles bemoeien, behalve WMO, zorg, sport en onderwijs. Nieuwe manieren van wonen, werken en leven hebben mijn speciale aandacht.

Nevenfuncties

  • Planner Johnbake

Deel deze pagina: