Raadswijzer (wie)

Mark de Kuster

VVD

Personalia

Mark de Kuster

Roepnaam: Mark


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

mdekuster@almere.nl

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid - VVD

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid - VVD

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik woon met mijn vrouw en twee zoons van 7 en 4 jaar sinds vier jaar in de Literatuurwijk. We verhuisden vanuit Amsterdam, waar ik werk als projectleider Inrichting Openbare Ruimte. Toen we kinderen kregen wogen de nadelen van Amsterdam niet meer op tegen de voordelen. Ik kom uit een Brabants dorpje, en mijn vrouw uit Groningen Stad. In de Literatuurwijk heb je eigenlijk een combinatie van beiden: het is er rustig, maar we zitten dicht bij het centrum. We hebben het hier enorm naar ons zin.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben nieuwsgierig. Vaak heb je als bewoner maar de helft de informatie. Wie meer feiten kent, kan zich een beter beeld vormen. Dan weet je wáárom iets gebeurd. En ik heb best wel de neiging om me overal tegenaan te bemoeien. Ik zit bijvoorbeeld ook in de Ondernemingsraad van het ingenieursbureau waar ik voor werk.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Waardevolle openbare ruimte. Dat er een groene, klimaatbestendige maar ook praktische leefomgeving ontstaat
• Duiding. Goed uitleggen aan bewoners waaróm iets gebeuren gaat. Dat is een issue bij de bomenkap, bijvoorbeeld. Je kan ook aan de voorkant al om de mening van bewoners vragen

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Een gemeente maakt visies. Ik wil me er sterk voor maken dat die visies ook werkelijkheid worden. Ik bedoel: je kan een visie hebben op groen. Maar als dat resulteert in verschillende grasveldjes met bomen, dan is die visie niet compleet. Wat ga je bijvoorbeeld doen met het probleem van de toenemende regenval? Een visie moet concreet worden.

Nevenfuncties

  • Adviseur Ruimtelijke inrichting Taats B.V.
  • Beleidsadviseur Stedelijk Water en Klimaatadaptatie Gemeente Diemen

Deel deze pagina: