Raadswijzer (wie)

Mark de Kuster

VVD

Personalia

Mark de Kuster
Roepnaam: Mark

Contactgegevens:

mdekuster@almere.nl

Portefeuille:

  • Bijzondere projecten (Floriade, Oosterwold, en dergelijke)
  • Duurzaamheid, ecologie, dierenwelzijn
  • Politiek, bestuur, democratie en participatie
  • Samenwerkingen regionaal en internationaal
  • Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
  • Wonen, leefbaarheid

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid - VVD
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid - VVD

Even voorstellen

Even voorstellen
Sinds 2015 wonen mijn vrouw, twee zonen en ik met veel plezier in de Literatuurwijk. Ik ben geboren in het Brabantse dorp Nuenen en heb aardwetenschapen gestudeerd in Amsterdam. Na die twee plekken blijkt Almere het beste van beiden. Almere is rustig en ruim wonen met tegelijkertijd alle gemakken van een grote stad om de hoek. Almere heeft daarnaast nog een hele mooie toekomst voor zich en ik vind het een eer om als raadslid aan die toekomst te bouwen.  

Waarom ben je actief in de politiek?
In Almere gebeurt heel veel en daar denk ik graag over mee. Als bewoner kan je op meerdere manieren meedenken en meehelpen, maar de gemeenteraad is de plek waar die manieren samenkomen. Zelf vind ik het belangrijk dat we niet alleen kletsen over al die kansen en uitdagingen die we hebben in Almere, maar ook echt aan de slag gaan. Er speelt teveel om het bij praten te laten.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

Almere is zoekend. Er gebeurt veel. De afgelopen paar jaar hebben we enkele grote teleurstellingen meegemaakt. De Floriade is erg tegengevallen en het ontbreken van riolering in Oosterwold blijkt een groot en kostbaar probleem. Ook om ons zijn de uitdagingen niet mals. Corona is nog niet achter de rug of de oorlog in Oekraine is alweer begonnen. Verduurzaming, woningtekorten en immigratie zijn uitdagingen, maar tegelijkertijd ook kansen. Mijn doel is dat Almere ook in de toekomst die prima plek is om te wonen. Mijn eigen doel is om in ieder geval bij te dragen ten aanzien van de volgende stappen voorruit:

- Leren van de tegenvallers, zodat we niet bang hoeven zijn om ambitieus te zijn

- Een duurzame stad te worden zonder stil te vallen

- Te groeien zonder op te geven wat Almere zo fijn maakt

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Veel praten hoort bij de raad. Ik vind het belangrijk dat we over dingen praten die nuttig zijn voor Almere en ook echt een verschil maken buiten het stadhuis. Ik maak me er daarom hard voor dat we in de raad dat goede gesprek voeren en een nog mooier Almere tegemoet kunnen zien.  

Nevenfuncties

  • Beleidsmedewerker Klimaatadaptatie en Circulaire Economie Gemeente Diemen, betaald

Deel deze pagina: