Raadswijzer (wie)

Martine Puhl

Partij voor de Dieren

Personalia

Martine Puhl
Roepnaam: Martine

Contactgegevens:

mcjpuhl@almere.nl

Portefeuille:

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid - Partij voor de Dieren
    21-01-2021 Geïnstalleerd als raadslid. Opvolger van Leonie Vestering.

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik woon sinds 1996 met mijn partner en zoon in het mooie Almere Haven. Ik ben in Nederland geboren, maar ook een beetje Engels aangezien mijn moeder uit Engeland kwam.

Waarom ben je actief in de politiek
Rode draad in mijn carrière is het opkomen voor zwakkeren in de samenleving. Ik heb altijd gekozen voor banen waarin ik de meeste impact kon bereiken. Als verpleegkundige, patiëntvrijwilliger en later als beleidsmaker en manager in de zorg. Nu wil ik mij ook sterk maken voor andere kwetsbare groepen en onderwerpen in Almere.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor de komende periode?
Onze focus ligt op het behoud, de bescherming en de toekomst van de dieren, de natuur en het milieu. Bomen bijvoorbeeld, zijn het groene kapitaal van Almere, daar moeten we veel zorgvuldiger mee omgaan. Zorg en welzijn zit in mijn pakket. Ik wil dat de toegang tot zorg wordt verbeterd. Nu zijn er nog steeds een barrières waardoor mensen, en ook nog eens veel kinderen, na teveel moeite en een veel te lange wachttijd bij een hulpverlener terecht kunnen. Dat moet anders.

Wat kan de Almeerder van u verwachten?
Ik ben pragmatisch ingesteld. Ik vind het belangrijk dat beleid daadwerkelijk leidt tot concrete resultaten. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om hier steeds weer de nadruk op te leggen

Portefeuilles:

• Zorg en welzijn
• Kwetsbare groepen
• Bestuur en privacy

Nevenfuncties

Deel deze pagina: