Raadswijzer (wie)

Meke Smeulders

D66

Personalia

Meke Smeulders


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

fbsmeulders@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent D66

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid D66

Even voorstellen

Even voorstellen
Veertien jaar geleden zijn mijn man dochter en ik naar Almere verhuisd. We kenden Almere helemaal niet en hadden dan ook geen idee wat we konden verwachten. Tijdens het eerste bezoek waren we direct ‘verkocht’ door de ruimte, het vele groen en de frisse uitstraling van de stad. In de eerste jaren reed ik, zoals zoveel Almeerders, elke ochtend vroeg naar Amsterdam om daar te werken. Na mijn keuze om vrijwilligerswerk te gaan doen heb ik Almere, lekker op de fiets, pas goed leren kennen en ben van de stad gaan houden. Het lef dat getoond wordt om te vernieuwen, klaar te zijn voor de toekomst, waaronder ook de keuze voor de Floriade, en de mooie diversiteit aan inwoners maken dat ik trots ben op onze stad.

Waarom ben je actief in de politiek?
Na jaren vrijwilligerswerk te hebben gedaan ontstond er ruimte om meer te doen. Via de gemeentepolitiek kun je een directe bijdrage leveren aan de stad. Juist in deze tijd heeft Almere een positieve partij nodig die gaat voor echte oplossingen en niemand uitsluit. Daar wil ik me graag voor inzetten.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?

• Veel Almeerders werken buiten de stad. Meer, maar ook verschillende, banen zodat Almere zich kan ontwikkelen naar een volledige woon-werkstad
• Er liggen veel mogelijkheden voor recreatie en toerisme in Almere die nu nog te weinig benut worden. Van onze vernieuwende architectuur, het centrum en natuurlijk de natuur en het water kunnen mensen van buiten de stad (en ons land) ook genieten.
• Contact met de bewoners. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was te laag. Ik vind het belangrijk te horen wat er speelt in de stad. Tegen welke problemen lopen mensen aan, wat voor ideeën leven er?

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik zal hard werken voor de stad, het contact zoek met organisaties en inwoners en vooral ook blijven gaan voor goede ideeën en echte oplossingen. Uitsluiting van (groepen) mensen mag nooit en daar zal ik dan ook tegen optreden.

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Stichting Seahoc

Deel deze pagina: