Raadswijzer (wie)

Pim van Kesteren

Respect Almere

Personalia

Pim van Kesteren

Contactgegevens:

wjpvkesteren@almere.nl

Portefeuille:

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent - Respect Almere
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Fractieassistent - Respect Almere

Even voorstellen

Even voorstellen:

Ik ben fractie-assistent bij Respect! Almere.

Inmiddels woon ik meer dan twintig jaar in Almere. De stad ken ik heel goed. Ik heb in de Seizoenenbuurt en in Literatuurwijk gewoond en woon nu in Stedenwijk. Ik ben gescheiden en mijn jongste dochter woont bij mij.

Hoewel ik eigenlijk opgeleid ben als bioloog, werk ik als vertaler thuis voor Engels en Duits. Dat werk gaat nu gewoon door. Daarnaast werk ik als bijlesleraar (ooit wilde ik leraar worden) en als leraar NT2.

Ik ben iemand die rondkijkt, dingen opzoekt en nadenkt. Al jaren volg ik de politiek in Almere. Verschillende dingen gaan volgens mij niet goed en onze stad verloedert langzaam, doordat er wel geld is voor prestigeprojecten zoals Floriade en een overbodig Rondje Weerwater maar niet voor gewoon regelmatig onderhoud. Het eerste burgerinitiatief in Almere, over de veel te dure stadsverwarming in Almere Stad, was onder andere van mij. Over de politiek en de volgens mij vreemde beslissingen in Almere (wie wil er nou in vredesnaam een zwarte woontoren in Waterwijk) heb ik ook een internetpagina onder mijn eigen naam. Daardoor word ik een complotidioot genoemd maar dat moet dan maar.

Sinds november vorig jaar ben ik dus fractie-assistent. Iemand moet namelijk niet alleen blijven schreeuwen langs de kant maar moet dan ook proberen er iets aan te veranderen. Het werk binnen de fractie blijkt eigenlijk best grappig te zijn. Hopelijk kunnen wij zorgen voor bijvoorbeeld minder idealisme (duurzaamheidsonzin) en meer realisme (werk) in de stad.

Nevenfuncties

  • Vertaler (ZZP)
  • Bijlesleraar

Deel deze pagina: