Raadswijzer (wie)

Ramona Aukes

PVV

Personalia

Ramona Aukes
Roepnaam: Ramona

Contactgegevens:

rjaukes@almere.nl

Portefeuille:

  • Veiligheid, orde, toezicht en handhaving, informatieveiligheid/privacy

Functie:

  • Gemeenteraad 2014-2018 - Raadslid - PVV
  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent - PVV
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Fractieassistent - PVV

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik woon 17 jaar in Almere Buiten. Ik heb 25 jaar bij de politie gewerkt en daarom is het thema Veiligheid voor mij enorm belangrijk. Ik heb daar veel kennis en ervaring mee opgebouwd. 

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben in 2014 actief geworden in de politiek. Ook toen was de voornaamste reden het thema veiligheid. Ik wilde toen mijn ervaring en kennis gebruiken om de veiligheid in Almere te verbeteren en mijn bijdrage te leveren, in plaats van aan de zijlijn te blijven staan en alleen maar te roepen. En eigenlijk is dat nu nog steeds het geval.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Door mijn achtergrond is Veiligheid een belangrijk speerpunt voor mij. Een voorbeeld is dat ik vind dat het college zich teveel achter onjuiste cijfers verschuilt. Uit de kale cijfers blijkt namelijk dat er minder criminaliteit in Almere is. Maar dat is niet de waarheid, want de aangiftebereidheid bij bewoners is de laatste jaren sterk afgenomen. Die zaken worden dus niet geregistreerd en dan lijkt het alsof er minder criminaliteit heeft plaatsgevonden. Het is een cirkeleffect. Zo zijn er nog vele zaken wat beter kan in Almere.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
De komende vier jaar zal ik met mijn kennis en ervaring mijn fractie zo goed mogelijk ondersteunen en samen met fractie me blijven inzetten voor een leefbaar en veilig Almere.

Nevenfuncties

  • Voorzitter Boxerkringgroep Flevoland e.o.
  • Vrijwilliger ziekenhuis
  • Vrijwilliger steun bij Rouw

Deel deze pagina: