Raadswijzer (wie)

Roelienke van der Snoek - Koning

ChristenUnie

Personalia

Roelienke van der Snoek - Koning

Contactgegevens:

rhvdsnoek@almere.nl

Portefeuille:

  • Duurzaamheid, ecologie, dierenwelzijn
  • Financiën
  • Omgeving, omgevingswet, openbare ruimte, stadsbeheer (onderhoud en verbetering)
  • Onderwijs, jeugd

Functie:

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid - ChristenUnie
    Tijdelijk vervangen door Efraim Hart (installatie op 23-5)

Even voorstellen

In 1998 ben ik in Almere komen wonen. De eerste elf jaren heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt en daarna ben ik de creatieve sector ingegaan. Duurzaamheid heeft daarin altijd voorop gestaan. Iets nieuws creëren van restmaterialen is leuk én zorgt voor minder afval. Ik ben een persoon die ook op andere gebieden graag denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. En ik steek graag mijn handen uit de mouwen. 

Ik zet me graag in voor onze stad, voor de mensen in Almere. Dit doe ik via stichting Delen & meer en de kerk en in 2018 werd ik gevraagd om op de lijst van de ChristenUnie te staan. De afgelopen jaren heb ik vanaf de zijlijn als fractiesecretaris al mee kunnen kijken in de politieke arena en sinds 2022 mag ik me inzetten als raadslid. 

Ik wil de komende jaren werken aan een stad waar iedereen mee telt, waar duurzaamheid leuk is en verder gaat dan windmolens en zonnepanelen en waar onze jeugd veilig op kan groeien en zich goed kan ontwikkelen. 

Het creatieve denken in mogelijkheden en kansen is ook mijn insteek in gesprekken met anderen. Zowel binnen de raad als in gesprek met de inwoners. Alleen samen kunnen we aan onze stad verder bouwen!  

 

Nevenfuncties

  • Eigenaar - Re-using - Circulaire kunst
  • Voorzitter bestuur - Stichting Delen & meer

Deel deze pagina: