Raadswijzer (wie)

Ruud de Jonge

PvdA

Personalia

Ruud de Jonge

Roepnaam: Ruud


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

rpdejonge@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractievoorzitter PvdA

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid PvdA

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Fractievoorzitter PvdA

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben 53 jaar, woon al 34 jaar in Almere, getrouwd en ben de trotse vader van twee dochters. In mijn dagelijks leven werk ik voor Microsoft als een Partner Development Manager.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ruim 15 jaar geleden ben ik lid geworden van de PvdA en ruim een jaar geleden vond ik het tijd om mij actief in te zetten voor deze partij in Almere. Ik ben ervan overtuigd dat het de goede kant op gaat met Nederland en dat we daar niet allemaal gelijk van profiteren. Daar moet wat aan gedaan worden en dat is mijn passie in de politiek : eerlijk (laten) delen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Ik ga mij in de komende periode bezig houden met de Floriade, Bestuurlijke Vernieuwing, Vastgoed, Wonen, Grondbeleid en Jeugdzorg. Daarnaast ben ik binnen de fractie het aanspreekpunt voor de volgende wijken: Filmwijk, Parkwijk, Tussen de Vaarten, Danswijk, Waterwijk en Verzetswijk (waar ik ook woon…)

Wat kan de Almeerder van je verwachten
Veel lawaai. Ik heb een mening en zal niet schromen om het PvdA geluid duidelijk te laten horen in de Politieke Markt en daar buiten. Ik heb een brede portefeuille en ben altijd aanspreekbaar op deze onderwerpen. Daarnaast ben ik eigenwijs genoeg om over veel meer onderwerpen een mening te hebben.

Nevenfuncties

  • Bestuurder van stichting Parkhuys in Almere

Deel deze pagina: