Agendawijzer

24-06-2022

Actualiteit - Straatnaambord

Foto van straatnaambord van de Champs Elysees

Een raadslid wil praten over een zonder toestemming opgehangen straatnaambordje dat door de gemeente weggehaald is.

Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf verrastte de gepensioneerde fotograaf Bob Friedländer met een (onofficieel) straatnaambordje in zijn eigen woonwijk. Hij is een bekende Almeerder en in 2014 kreeg hij al een tegel in de Almeerse walk of fame. Kamp Seedorf is er bekend om dat ze overal in de stad tijdelijke kunstwerken aanbrengen, meestal door graffiti op opgeplakt papier te spuiten. Want daardoor kan het werk zonder schade achter te laten weer worden weggehaald. En dat is precies wat de gemeente deed: het bordje weghalen. Een raadslid vind dat nogal cru en vraagt zich af of dit niet anders kon.

Het antwoord was duidelijk: het creatieve straatnaambord van Bob Friedlander was zonder toestemming op een verkeerde plek opgehangen en daarom door de gemeente verwijderd. In Almere is een verordening waarin is afgesproken hoe wegen en straten hun naam krijgen en waar de bordjes mogen worden opgehangen. Er zijn wel meer inwoners met een 'eigen' straatnaam aan de muur, maar dat gebeurt dan in hun eigen voor- of achtertuin en niet in de openbare ruimte. Dat kan namelijk verwarring opleveren en de openbare ruimte is van ons allemaal. Maar ze snapt wel dat dit door kamp Seedorf gemaakte kunstbord voor de heer Friedlander van waarde is en ze biedt aan mee te denken hoe er op een alternatieve manier met dit bordje kan worden omgegaan in de openbare ruimte.

Kamp Seedorf - https://www.kampseedorf.com/

https://walkoffamealmere.nl/

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Omgevingswet
Omgevingswet
2022-01-29
Sportnota
Sportnota
2021-12-01
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Kunst en cultuur
Tags: openbare ruimte
Raadsnummer : rg172/2022