Agendawijzer

11-11-2022

Actualiteit: fietsenstalling

Gratis fietsenstalling in het stadscentrum

Blijft een door mensen bewaakte fietsenstalling in Almere Stad bestaan?

10 november, carrousel - Een tijd geleden nam de raad een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. (rg380/2021) aan om tenminste één fietsenstalling in Almere Stad door mensen te laten bewaken. Dit was naar aanleiding van het plan van de gemeente om alle stallingen elektronisch, op afstand te organiseren.

Maar nu blijkt bij de mensen die in de fietsenstalling werken toch onrust te zijn ontstaan. Er zijn er bij die bang zijn dat ze deze baan kwijt raken. De vragensteller wilde weten hoe dit zit en wat de rol van de gemeente is.

De portefeuillehouder gaf aan de motie volgens afspraak uit te voeren. In de Programmabegroting 2023 zijn de kosten begroot. Dus als de werkgever daar gebruik van wil maken, liggen de centjes klaar. Maar of en hoe die werkgever dat bespreekt met haar werknemers, daar gaat het college College = college van B&W niet over. De verwachting is dat deze antwoorden wel bijdragen aan wat meer rust bij de medewerkers.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Pluryn financiën
Pluryn financiën
2022-11-10
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags: zorg en welzijn
Raadsnummer : rg331/2022