Agendawijzer

Begroting Omgevingsdienst

Raadsnummer: 24092

Geschreven op: 03-04-2024 | Laatst bewerkt op: 04-04-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Omgevingsdienst

Almere en de omgevingsdienst: Een toekomst vol duurzame beslissingen

 

Waar gaat het over?

Gemeente Almere en de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek werken samen om ons milieu en klimaat te beschermen. Dit jaar kijken ze naar twee belangrijke documenten: de Ontwerpbegroting voor 2025 en een wijziging in de begroting van 2024. Deze documenten bevatten plannen en budgetten om ons milieu te bewaken en te verbeteren. Ze gaan over hoe geld wordt besteed aan het controleren van bedrijven en projecten, zodat alles milieuvriendelijk gebeurt. Ook zorgen ze ervoor dat we goed omgaan met afval en energie.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad van Almere wil zorgen dat de plannen en het geld goed worden gebruikt. Ze kijken of de voorstellen passen bij wat Almere nodig heeft. Bijvoorbeeld, Almere wil extra toezicht op het verwijderen van asbest, een gevaarlijk materiaal. Dit is belangrijk voor onze gezondheid. De raad kan advies geven over de plannen en zorgen dat Almere's belangen worden beschermd. Ze bespreken dit om te zorgen dat alles goed wordt geregeld en dat de omgevingsdienst sterker wordt. Zo kan de dienst beter zorgen voor ons milieu en onze leefomgeving veilig houden.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24092


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.