Agendawijzer

Burgemeester benoemd

Raadsnummer:

Geschreven op: 14-01-2022 | Laatst bewerkt op: 24-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van Ank Bijleveld, beëdigd als burgemeester van Almere

De commissaris van de Koning maakte vrijdag de waarnemend burgemeester bekend die, zoals hij schrijft, past bij stad en de uitdagingen van de komende maanden. Het is Ank Bijleveld-Schouten. Ze werd maandag de 17e geïnstalleerd. De benoeming is voor onbepaalde tijd.

Waar gaat het over?

Mevrouw Bijleveld is een zeer ervaren bestuurder in verschillende functies. Tot september 2021 was zij minister van Defensie in het kabinet. Eerder was ze ook staatssecretaris, commissaris van de Koning in Overijsel en burgemeester in Hof van Twente.

Het is de bevoegdheid van de commissaris van de Koning om een waarnemend burgemeester aan te stellen. In de wet staat dat hij 'de raad gehoord hebbende' iemand kan aanwijzen. Maar hij mag zelf een keuze maken. Dat 'horen' vond afgelopen maandag plaats, maar dat leidde toen nog niet tot een voorstel. Maar nu heeft hij dus, rekening houdend met de wensen van de Raad van Almere, mevrouw Bijleveld aangewezen.

U kunt de beëdiging terugzien op almere.notubiz.nl (in de agenda op 17 januari 2022 10:00).

Vanwege corona wais de ceremonie helaas niet fysiek bij te wonen. Maar een aantal raadsleden was in vertegenwoordigende rol aanwezig en vanzelfsprekend had ook de pers wel toegang.

AlmereDEZEWEEK schreef er over.

Omroep Flevoland deed een interview op camera.

 

Lees hier over het benoemen van burgemeesters en het vertrek van Franc Weerwind.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: gemeenteraad
Raadsnummer :