Agendawijzer

Faillissement Het Palet

Raadsnummer: 24140

Geschreven op: 17-05-2024 | Laatst bewerkt op: 17-05-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Het palet

Opheldering over failliete zorginstelling Het Palet

 

Waar gaat het over?

In Almere is er een situatie ontstaan rondom de failliete zorginstelling Het Palet. Deze instelling, opgericht in 2021, hield zich bezig met de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Opmerkelijk genoeg bevond Het Palet zich op hetzelfde adres als Metavidu, een eerdere zorginstelling die eveneens failliet ging en betrokken was bij fraude. Beide instellingen hebben te maken met dezelfde directeur en weigerden inzicht te geven in bepaalde dossiers. Het Palet werd failliet verklaard in april 2024, en de directeur wijst de gemeente Almere aan als schuldige voor dit faillissement. Hij beweert dat de instelling winstgevend had kunnen zijn. Dit roept vragen op bij de indiener van het voorstel over mogelijke fraude en de besteding van gemeenschapsgeld.

Waarom praat de raad hierover?

De indiener van het voorstel wil duidelijkheid over de gang van zaken bij Het Palet en de banden met Metavidu. Er zijn zorgen over de herhaling van fraude en de rol van dezelfde betrokkenen bij beide instellingen. De betreffende fractie heeft vragen aan het college, waaronder of zij vinden dat er zorgvuldig is omgegaan met gemeenschapsgeld en of er voldoende onderzoek is gedaan naar de fraude binnen deze zorginstellingen. De fractie wil ook weten wat het college doet met de informatie over de strafrechtelijke veroordeling van de directeur van Metavidu en hoe zij omgaan met de beschuldigingen van de directeur van Het Palet. De bespreking in de raad moet leiden tot meer inzicht in en een aanpak van mogelijke fraude in de zorgsector in Almere.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24140


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags: Politieke Markt
Raadsnummer : 24140