Agendawijzer

Fietsparkeren in de stadscentra

Raadsnummer: 24173

Geschreven op: 25-06-2024 | Laatst bewerkt op: 26-06-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Jongeren met fietsen naast de Nieuwe Bibliotheek

Behouden van straatparkeerplekken voor fietsen in Almere

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt het fietsparkeerbeleid in de stadscentra, met specifieke aandacht voor het behoud en de uitbreiding van fietsparkeerplekken aan de straat. GroenLinks en CDA maken zich zorgen over het verdwijnen van deze plekken, zoals bij de Metropolestraat en de bibliotheken in Almere-Stad en Almere-Buiten. Ze benadrukken het belang van toegankelijke en handige fietsparkeeropties dichtbij bestemmingen, vooral omdat de alternatieven, zoals inpandige fietsenstallingen, vaak minder gebruiksvriendelijk zijn door de benodigde passen of apps en lange loopafstanden.

Waarom praat de raad hierover?

De discussie is ontstaan omdat GroenLinks en CDA vinden dat het huidige beleid tekortschiet in het tegemoetkomen aan de behoefte van fietsers. Ze stellen dat het verwijderen van fietsparkeerplekken niet de oplossing is voor het handhaven van fout geparkeerde fietsen. De partijen pleiten voor meer en betere fietsparkeerplekken aan de straat, duidelijke bewegwijzering en strenge handhaving waar parkeren echt niet kan. Ze vragen het college om helderheid over de besluitvorming en suggesties om de toegankelijkheid en vindbaarheid van inpandige stallingen te verbeteren.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24173


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Verkeer en vervoer, bereikbaarheid
Tags: fiets
Raadsnummer : 24173