Agendawijzer

Inzameling en statiegeld

Raadsnummer: 23234

Geschreven op: 29-09-2023 | Laatst bewerkt op: 29-09-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van een vertrapt blikje op de stoep

Een raadslid schept geen vrolijk beeld van de huidige statiegeldregeling voor blikjes en plastic flesjes en roept op tot actie.


Waar gaat het over?

Sinds ongeveer een half jaar is er een landelijke regeling om blikjes en plasticflesjes in te zamelen. Eerder kwam al in het nieuws dat dat nog niet helemaal optimaal verloopt. In Almere zijn er dezelfe vraagstukken. Ook de hier eerder ingevoerde inzamelringen lijken nog niet genoeg te werken. Een raadslid somt naast deze twee zorgen nog een rijtje andere redenen op om het er eens goed over te hebben. Hij vindt dat het niet goed genoeg gaat en niet voortvarend genoeg wordt aangepakt.

Waarom praat de raad hierover?

Het raadslid vindt het voor de stad van belang hier actiever mee aan de gang te gaan. Door het op de agenda te zetten, kan hij andere raadsleden misschien overtuigen met hem mee te doen. Bij een meerderheid, kan deze motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. het college College = college van B&W aan het werk zetten om dat daadwerkelijk te gaan doen.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=statiegeld&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

12 oktober 2023 - Plenair. De indiener trok de motie in. Er hoefde daarom niet meer over gestemd te worden. Daarmee is de behandeling hiervan afgerond.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Duurzaamheid, ecologie, dierenwelzijn
Tags: afval, duurzaamheid
Raadsnummer : 23234