Agendawijzer

14-03-2022

JAMES Jongerendebat

JAMES jongerendebat

Zo'n dertig zeer betrokken jongeren spraken met 16 kandidaten in de raadzaal over door de jongeren aangedragen onderwerpen.

Een raadzaal met enthousiaste jongeren, gedreven raadsleden en twee vlotte debatleidsters waren de ingrediënten voor een dynamisch debat. Eerst was er een interactieve presentatie over de lokale politiek, best een eye-opener voor heel wat deelnemers. Daarna werd de kennis met een vrolijke Kahoot! getoetst.

Toen kwamen de debatten. De tijd vloog voorbij. Er werd zó op de onderwerpen doorgepraat dat soms meer van een uitwisseling van kennis en ideeën sprake leek dan van een debat. Per saldo kwamen daardoor maar een paar onderwerpen aan bod. Prompt wilde eigenlijk iedereen na de afsluiting verder praten. En dus stonden kleine groepjes nog geruime tijd bij elkaar. Tot het licht uitging. Letterlijk.

De jongerenorganisatie van de Schoor JAMES (Jonge Almeerders met een stem) organiseerde de bijeenkomst en de griffie bood namens de raad de raadzaal en faciliteiten aan als ondersteuning.

Zowel jongeren als kandidaten spraken achteraf over een zeer geslaagde bijeenkomst. Eentje die naar meer smaakt. JAMES en griffie hadden al contact en gaan dat nu verder intensiveren om aan die behoefte te voldoen.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Hogeschooldebat
Hogeschooldebat
2022-03-11
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: debat
Raadsnummer :