Agendawijzer

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders

Raadsnummer: RV119/2021

Geschreven op: 16-12-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van Natuurbelevingscentrum de Oostvaarder, uitkijkend over de Oostvaardersplassen

Het natuurbelevingscentrum is het startpunt voor het Nationaal Park Nieuw Land.


 

9 december 2021 - Besluitrijp In de besluitrijpvergadering staan onderwerpen waarover waarschijnlijk niet verder gesproken hoeft te worden. Die zijn dus rijp om een besluit over te nemen. en plenair

Het onderwerp stond op de agenda bij besluitrijp. Dat betekend dat verwacht wordt dat er niet over gesproken hoeft te worden. En dat klopte. Diezelfde avond ging het naar plenair voor besluitvorming.

Raadsvoorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum ‘De Oostvaarders’ (RV119) AANVAARD 41/4


Waar gaat het over?

Het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders is de Almeersepoort naar het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land. De ambitie is om het aantal bezoekers de komende 10 jaar te verdubbelen. Daarom wil de gemeente het Natuurbelevingscentrum uitbreiden.

Waarom besluit de raad hierover?

Het plan past binnen de gebruiksregels in deze recreatieve bestemming. Het bestemmingsplan biedt echter geen bouwmogelijkheden buiten het bestaande Natuurbelevingcentrum. Er is daarom een Waboafwijkingsprocedure nodig en is het aan de raad om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven.

Waar vind ik de documenten?

Bij de agendering op 9 december 2021.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Sport, recreatie en toerisme
Tags: natuur, Recreatie
Raadsnummer : RV119/2021