Agendawijzer (wat)

02-09-2022

Nieuwe looks website Raad van Almere

Afbeelding van voorpagina van nieuwe vormgeving van website van de raad

De (eigen) website van de Raad van Almere heeft een nieuw uiterlijk.

Dit weekeinde veranderde het aanzien van onze website aanzienlijk. Zoals u weet is de raad een experimenteel raadsportaal gestart om het voor inwoners gemakkelijk te maken om te weten waar de raad over praat en besluit. Voor (vrijwel) elk onderwerp dat in de raad op de agenda staat is er een (artikel)pagina waarop dat onderwerp staat uitgelegd en waar u ook de relevante stukken kunt vinden. De website maakt op die manier de documenten gemakkelijker vindbaar en de informatie begrijpelijker. We willen het voor de inwoners daarmee ook gemakkelijker maken om actief mee te doen.

Het experimentele begint er een beetje af te gaan, want de site voorziet inmiddels sterk in een behoefte. In het eerste kwartaal werden zo'n 50.000 pagina's per maand bekeken. Maar dat was inclusief de speciale verkiezingssite, die is nu allang uit de lucht. Maar in de maand vóór het reces waren er toch ook nog ruim 18.000 paginabezoekers.
We verwachten dat dit aantal flink gaat groeien, omdat wij op de site steeds meer handige functies gaan aanbieden. Maar eerst nodigen wij u uit te bekijken hoe mooi de site er nu uit ziet. Dat gezegd hebbende, hou er rekening mee dat er nog kleine onvolkomenheden kunnen zijn. We werken eraan.

Wilt u erop reageren: stuur een bericht aan redactie@raadvanalmere.nl

Logo van de Raad van Almere, versie 2022Wat meteen is mee-veranderd is het logo van de Raad van Almere. Het is gemoderniseerd en de vorm refereert aan onze raadzaal met de twee cirkels van raadszetels en de doorgangen naar de spreekgestoeltes. En in het hart staat wat ons verbindt: Almere. Dat is de stad en dat bent ú.
De kleuren zijn een verwijzing naar het groen-blauwe karakter van onze stad en tonen tevens verbinding met de kleuren van de provincie Flevoland.

Artikel delen:
Portefeuille: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: burgerschap, verbinding
Raads Number :