04-07-2022

Praat mee over de nieuwe burgemeester

Illustratie voor de burgemeestercampagne

Almere is opzoek naar een nieuwe burgemeester. De raad wil de stad erbij betrekken.

Een burgemeester neemt in een stad namelijk een bijzondere positie in. Een burgemeester is portefeuillehouder, voorzitter van de raad en het college, vertegenwoordiger van de stad en voor velen ook een boegbeeld in de samenleving. Vanwege die veelzijdigheid wil de raad zoveel mogelijk Almeerders laten meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester.

Profiel

Want een goede burgemeester vind je niet zomaar. Om te beginnen is het nodig om een profielschets op te stellen. Een profielschets is een document waarin staat beschreven in welke omgeving de burgemeester komt te werken, wat we van de nieuwe burgemeester verwachten en welke stijl van werken daarbij past. Met een goede profielschets willen wij bereiken dat de meest passende kandidaten zich aan ons voorstellen.

Op basis van alle inbreng stelt de Raad van Almere, in aanwezigheid van de commissaris van de Koning van Flevoland, uiteindelijke het definitieve profiel vast. Dit gebeurt naar verwachting in september 2022.

Doe mee

Meedoen kan vanaf maandag 4 juli en kan tót 22 juli. Er zijn twee manieren om mee te doen:

  1. Inwoners kunnen meedoen met een online enquête
  2. Bedrijven, organisaties, instellingen, buurtverenigingen, enzovoorts, kunnen een brief namens hun organisatie sturen.
Ter informatie: een aantal partners in de stad waar de raad/griffie al mee samenwerkt, waaronder instellingen en grote bedrijven, kregen vanuit de griffie ook al een brief toegestuurd.

Hier vindt u meer informatie en hoe u kunt meedoen.


Tags: gemeente, gemeenteraad
Raadsnummer:
Artikel delen: