Agendawijzer

Strategische aankoop Havenhoofd 7 Almere Haven

Raadsnummer: 24041

Geschreven op: 09-02-2024 | Laatst bewerkt op: 16-02-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Almere haven

Aankoop van het perceel Havenhoofd 7 in Almere Haven

Waar gaat het over?

De gemeente Almere overweegt de aankoop van het perceel Havenhoofd 7 in Almere Haven, voormalig locatie van restaurant Veerhuys. Dit plan komt na een langdurig proces waarin de oorspronkelijke ontwikkelingsplannen van HBA Projectontwikkeling voor een appartementencomplex op deze locatie weerstand ondervonden van omwonenden. Alternatieve locaties en ontwikkelingsplannen zijn verkend, waaronder bouwveld 8 in Olympiakwartier Oost, om tot een oplossing te komen die beter ontvangen wordt door de gemeenschap.

Waarom praat de raad hierover?

De discussie richt zich op het bereiken van een maatschappelijk acceptabele oplossing voor de ontwikkeling van de locatie Havenhoofd 7. Door de aankoop kan de gemeente Almere volledige controle uitoefenen over de toekomstige ontwikkeling van dit perceel, met als doel ongewenste ontwikkelingen te voorkomen en de leefomgeving van de inwoners te verbeteren. De gemeenteraad is betrokken bij de besluitvorming om de financiële en maatschappelijke gevolgen van deze strategische aankoop zorgvuldig te wegen.

 

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=Havenhoofd&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags:
Raadsnummer : 24041