Agendawijzer

Triade-Vitree

Raadsnummer: 23202

Geschreven op: 14-07-2023 | Laatst bewerkt op: 14-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van man in rolstoel met een begeleider

Een vertrouwelijk gesprek over de (financiële) situatie van de zorgaanbieder.

Het onderwerp staat op de agenda van 20 juli.


Waar gaat het over?

Triade-Vitree is een grote en belangrijke aanbieder van jeugd- en volwassenzorg in Almere. Afgelopen jaar leed deze zorgverlener bijna 12 miljoen euro verlies. Dat blijkt uit berichten in de media. Het omvallen van deze zorginstelling kan grote gevolgen hebben voor veel Almeerders.

Waarom praat de raad hierover?

De raad ontving de afgelopen maanden meerdere geheime raadsbrieven met informatie over Triade-Vitree. Ook stelde een raadslid mondelinge vragen over dit onderwerp tijdens het actualiteitenhalfuur van 22 juni. Samen met de berichten in de media is dit voor meerdere raadsleden de aanleiding om in gesprek te gaan met de zorginstelling. Ze maken zich zorgen over de situatie en hebben daarom de nodige vragen.

Vanwege het vertrouwelijke karakter van de informatie vindt de bespreking plaats achter gesloten deuren. Na afloop wordt duidelijk welke informatie eventueel openbaar gemaakt wordt.

Waar vind ik de stukken?

U vindt de stukken in de documentwijzer: https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=triade%20vitree


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

20 juli 2023 - Op 9 mei jl. ontving de raad van het college een raadsbrief over zorgorganisatie Triade-Vitree. De brief was geheim verklaard omdat er vertrouwelijke zaken in staan. Na vragen in het actualiteitenhalfuur van 22 juni jl. zijn aan deze raadsbrief (eveneens geheime) stukken toegevoegd. Op 3 juli jl. kwam in het nieuws dat Triade-Vitree vorig jaar bijna 11 miljoen euro verlies leed.

De inhoud van de geheime raadsbrief en het nieuwsbericht waren voor de indieners de aanleiding om een gesprek te willen met Triade-Vitree. Naast de informatie die verstrekt wordt door het college vinden de indieners het van belang deze informatie ook vanuit het perspectief van Triade-Vitree te bespreken. Omdat het over vertrouwelijke zaken gaat was de carrouselvergadering dus ook besloten. Op de hele inhoud van de bijeenkomst is geheimhouding opgelegd voor zowel de aanwezigen vanuit de raad, de ambtenaar en de twee gasten vanuit Triade Vitree.

U snapt: we kunnen er verder niets over melden, behalve dan dat de bespreking volledig kon worden afgerond.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags: zorg en welzijn
Raadsnummer : 23202