Agendawijzer

Vaststelling bestemmingsplan Veegplan 2023

Raadsnummer: 24098

Geschreven op: 04-04-2024 | Laatst bewerkt op: 05-04-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van man die allerlei tekeningen op een prikbod bekijkt

Veegplan 2023: Een update voor Almere's bestemmingsplannen

 

Waar gaat het over?

Het Veegplan 2023 is een initiatief van de gemeente Almere om kleine correcties en verbeteringen aan te brengen in elf eerdere bestemmingsplannen. Deze aanpassingen zijn nodig om fouten te herstellen die later aan het licht kwamen, maar ze hebben geen invloed op de omgeving of het bestaande gebruik van de grond. Het plan introduceert geen nieuwe bestemmingen en is puur bedoeld om bestaande documenten nauwkeuriger te maken. Dit zorgt ervoor dat de gemeente niet voor elk klein detail aparte procedures hoeft te volgen, wat tijd en moeite bespaart.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt het Veegplan 2023 omdat het een belangrijke stap is voor de stad Almere om haar bestemmingsplannen up-to-date en correct te houden. Zonder deze update zouden er onnauwkeurigheden in de plannen blijven bestaan, wat kan leiden tot vertraging en extra kosten voor zowel de gemeente als voor inwoners die iets willen bouwen of veranderen. Door het plan goed te keuren, kan de gemeente voorkomen dat individuele aanvragen voor kleine wijzigingen door lange en ingewikkelde procedures moeten, wat de ontwikkeling van de stad ten goede komt. Bovendien heeft het voorstel geen financiële gevolgen omdat het geen nieuwe bouwprojecten mogelijk maakt, wat betekent dat er geen extra kosten voor de gemeente zijn.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24098


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: bestemmingsplan
Raadsnummer : 24098