Agendawijzer

Voorkeursadvies lokale publieke media-instelling

Raadsnummer: 24067

Geschreven op: 08-03-2024 | Laatst bewerkt op: 06-04-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:stick figure met microfoon

Toekomst van lokale media in Almere: Een keuze maken

Waar gaat het over?

In Almere staat de aanwijzing van een lokale publieke media-instelling op de agenda. Dit is belangrijk omdat de huidige aanwijzing binnenkort afloopt. Er zijn twee kandidaten: Omroep Almere en Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA). Beide organisaties voldoen aan de wettelijke eisen en willen bijdragen aan het lokale medialandschap door divers, betrouwbaar en onafhankelijk nieuws te bieden. Ze hebben verschillende plannen voor samenwerking, financiële stabiliteit en het bedienen van een breed publiek. De gemeente Almere wil met haar advies zorgen voor een media-aanbod dat aansluit bij de behoeften van haar inwoners.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad van Almere moet adviseren welke organisatie het best de rol van lokale omroep kan vervullen. Deze taak komt voort uit de Mediawet, die vereist dat lokale publieke media-instellingen de diverse maatschappelijke, culturele en geestelijke behoeften in de gemeente bedienen. Het advies van de raad aan het Commissariaat voor de Media (CvdM) is cruciaal voor de toekomst van het lokale medialandschap. Het gaat erom welke organisatie de inwoners van Almere het beste kan voorzien van lokaal nieuws en informatie. Dit besluit heeft invloed op de manier waarop Almeerders worden geïnformeerd over lokale gebeurtenissen, cultuur, sport en meer.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24067


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Kunst en cultuur
Tags: lokale omroep
Raadsnummer : 24067