Agendawijzer

Wie doet wat

Raadsnummer:

Geschreven op: 08-10-2022 | Laatst bewerkt op: 10-11-2022 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Schermafbeelding van de wie-doet-wat-pagina

Welk raadslid/fractieassistent kunt u spreken over welk onderwerp? Een nieuwe service op onze site!

Waar gaat het over?

In dit weekeinde kwam een belangrijke nieuwe functie op onze site tot leven: wie doet wat?

Op de wie-doet-wat-pagina ziet u welke politici u over de verschillende onderwerpen kunt aanspreken. De politici vullen in hun eigen raadsprofiel de (portefeuille)categorieën zélf in. De onderwerpen op de agenda hebben ook allemaal een categorie. Daardoor kunnen politici aan de onderwerpen in onze agendawijzer worden gekoppeld. En er zijn meer voordelen.

Op de pagina wie doet wat, leest u meer over deze handige toepassing.

In aanbouw

Deze service op onze site is gloedjenieuw. De meeste raadsleden hebben hun profiel nog niet (kunnen) invullen. Voor enkele raadsleden vulden wij om te testen enkele portefeuilles in. Maar nu worden er dus nog maar heel weinig (of geen) raadsleden bij portefeuilles getoond. Wij verwachten dat de raadsleden hun profielen snel volledig gaan maken.

Experiment

Deze service is ook een experiment. Het doel is de inwoners meer inzicht te geven wie hun volksvertegenwoordigers zijn en het contact tussen raad en stad te vergemakkelijken. Of dat zo gaat uitpakken, weten we niet. We gaan het experiment tóch graag aan, omdat we hopen daarmee een steentje bij de dragen aan een steeds betere lokale democratie. U kunt ons helpen door te laten weten wat u van onze site (en deze functie in het bijzonder vindt). Reageren kan naar redactie@raadvanalmere.nl.

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: website
Raadsnummer :