Blogoverzicht

22-12-2023

Afscheid Johan de Leeuw

Afbeelding:Afscheid

Tijdens de politieke markt van 21 december nam Johan de Leeuw afscheid als raadslid.

De heer De Leeuw stapte in 2014, na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven, over naar de politiek. Als gepensioneerde koos hij voor een nieuw pad: hij begon als fractieassistent en werd in 2016 tot raadslid beëdigd. Hij sloot zich aan bij een partij die sinds 1986 bekend staat als de enige lokale partij van de stad en heeft daar een belangrijke stempel op gedrukt.

Zijn bijdragen in raadsdebatten vielen op door hun originaliteit, authenticiteit en vastberadenheid. Zijn passie en toewijding voor de politiek waren altijd duidelijk merkbaar. In de raad vervulde hij vaak de rol van nestor, waarbij hij het geheel van de raad aansprak. Zijn interesse voor technische thema's, zoals waterstof, rioolproblematiek in Oosterwold of netwerkcongestie, was kenmerkend. De heer De Leeuw was ook een uitstekende netwerker, iemand die voor elk vraagstuk de juiste contacten wist te leggen.

Hoewel hij zijn positie als raadslid verlaat, blijft hij actief als fractieassistent. Zijn plaats in de raad wordt ingenomen door Ton Theunis.

Blog delen:
Tags: afscheid