Blogoverzicht

15-02-2024

Afscheid Mark de Kuster

Afbeelding:Kuster

Raadslid Mark de Kuster neemt afscheid

Na een periode van zes jaar nam raadslid Mark de Kuster tijden de Politieke Markt van 15 februari afscheid van de gemeenteraad.  Met zijn expertise, geworteld in aardwetenschappen en zijn achtergrond als geohydroloog, heeft hij de raad en vooral de stad enorm verrijkt. Gewend aan het analyseren van natuurlijke omgevingen, vond hij zijn weg in de politieke dynamiek, waar zekerheden zeldzaam zijn en chaos vaak heerst. Met zijn onderzoekende geest, analytische scherpte en leergierigheid heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan complexe onderwerpen zoals het dossier rioolbeheer in Oosterwold en de voorbereidingscommissie onderzoek Floriade.

Ook zijn bijdrage aan het presidium was waardevol; hij bracht scherpte in de discussies en had daarbij het talent om lastige zaken bespreekbaar te maken zonder dat het ongemakkelijk werd. Zijn kenmerkende stijl van een onderzoekende houding, een passie voor inhoudelijke verdieping en een voortdurende drang om te leren en te verbinden op basis van inhoud, heeft veel toegevoegd aan het werk van de raad.

Binnen de raad stond hij bekend om zijn vermogen om met iedereen samen te werken en om complexe en soms gevoelige onderwerpen op een comfortabele manier bespreekbaar te maken. Zijn passie voor diepgaande inhoudelijke discussie en zijn constante drang naar kennis en verbinding hebben een blijvende indruk achtergelaten op de werkwijze van de raad en zal worden gemist.

Blog delen:
Tags: afscheid