Blogoverzicht

19-01-2024

Afscheid Willem Boutkan

Afbeelding:Boutkan

Staande ovatie voor vertrekkend raadslid Willem Boutkan.

Veertig jaar geleden vestigde Willem Boutkan zich met zijn gezin in Almere. De dynamische ontwikkeling en discussies rondom de groei van de stad wakkerden zijn interesse in de politiek aan. Dit leidde uiteindelijk tot een indrukwekkende loopbaan van meer dan twee decennia in de lokale en regionale politiek. Nu maakt hij de overstap naar de landelijke politiek als lid van de Tweede Kamer.

Burgemeester Hein van der Loo sprak vol lof over zijn bijdragen. Niet alleen voor zijn rol als raadslid maar vooral ook zijn bijdrage aan het functioneren van de raad als geheel. Als vicevoorzitter van de raad en voorzitter van het presidium stond hij bekend om zijn vermogen om boven de partijpolitiek uit te stijgen. Hij was een gewaardeerde voorzitter van de carrouselvergaderingen, die hij vaak efficiënt en met een mooie combinatie van ernst en humor leidde. In het debat viel altijd Willems kenmerkende, directe stijl en zijn diepe betrokkenheid bij Almere op. Met zijn directheid wist hij discussies vaak snel tot de kern te brengen,

In zijn dankwoord benadrukte hij ondermeer het belang van de ondersteunende medewerkers van beveiliging tot bodes en de catering. Vaak een wat onzichtbare groep die evengoed een belangrijke rol hebben in het werk van de raad. Hij uitte zijn trots op het feit dat inwoners actief deelnemen aan het democratisch proces, zoals het inspreken bij de raad, het aanbieden van petities of het indienen van voorstellen. Voor hem is het bereiken van resultaten voor de inwoners het belangrijkste en dus niet wat hij persoonlijk bereikt heeft.

Met zijn overstap naar de Tweede Kamer krijgt hij de kans om Almere op het nationale toneel te vertegenwoordigen. Zijn ervaring en passie voor de stad maken hem tot een uitstekende ambassadeur voor Almere in Den Haag. De burgemeester benadrukte dat hoewel zijn vertrek een verlies is voor de lokale politiek van Almere, het een aanwinst is voor de landelijke politiek. Zijn staat van dienst en toewijding aan Almere spreken voor zich.

Namens de raad van Almere en alle inwoners wenste hij hem veel succes en voldoening in zijn nieuwe rol. De bijdrage van Willem Boutkan aan Almere en zijn onvermoeide inzet in de afgelopen twintig jaar zullen niet vergeten worden, en er is veel vertrouwen dat hij de belangen van Almere met dezelfde vastberadenheid en scherpte zal behartigen in Den Haag.

Blog delen:
Tags: boutkan