Blogoverzicht

28-01-2024

Gezocht: Interim projectleider Almeers waardemodel Jeugdzorg

Afbeelding:Meisje op schommel

Opdrachtomschrijving:
8-16 uur per week | 24 maanden | uurtarief in overleg
 
Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider voor het Almeerse waardemodel Jeugdzorg. Deze cruciale rol vereist een professional die de Almeerse Aanpak, een baanbrekend initiatief om jeugdzorg duurzaam te hervormen, kan leiden en vormgeven. Je zult de spil zijn in de samenwerking met diverse stakeholders, waaronder raadsleden en externe partijen, en bent verantwoordelijk voor het opstellen en monitoren van initiatiefvoorstellen en projectresultaten. Je werkt samen met het team van de griffie en met raadsleden. Deze opdracht voer je uit onder verantwoordelijkheid van de raadsgriffier van Almere, Gert-Jan Broer.

Functieomschrijving

Als projectleider van het Almeerse waardemodel voor de Jeugdzorg ben je de drijvende kracht achter De Almeerse Aanpak, een innovatief initiatief om de jeugdzorg in Almere te hervormen en duurzaam te verbeteren. In deze cruciale rol ben je het aanspreekpunt voor alle betrokkenen, waaronder raadsleden, griffie, portefeuillehouder, ambtelijke organisatie en externe partijen. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het opstellen van concept initiatiefvoorstellen en organiseert en monitort nauwgezet de resultaten, doorlooptijden, middelen en rolverdeling binnen het project. Het is van belang om een open en constructieve dialoog te voeren met alle primaire stakeholders, waarbij hun input serieus wordt genomen en waar mogelijk wordt geïntegreerd in de uitvoering van de Almeerse Aanpak. Door actieve communicatie en participatie creëer je draagvlak. Eventuele zorgen en knelpunten worden geïdentificeerd en de voorgestelde veranderingen kunnen beter afgestemd worden op de behoeften en wensen van de betrokkenen.
Bekijk voor meer informatie vooral even het initiatiefvoorstel.

Taken

 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor alle stakeholders en zorgt voor een soepele communicatie en samenwerking tussen betrokken partijen.
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van concept initiatiefvoorstellen, waarbij je complexe materie vertaalt naar begrijpelijke adviezen.
 • Ondersteunen, organiseren en monitoren van de resultaten, doorlooptijden, middelen en rolverdeling binnen het project.
 • Zorgdragen voor het opstellen en vaststellen van resultaten, waarbij je continu de voortgang en resultaten afstemt met alle betrokkenen.

Wat breng je mee?

 • HBO- of academische werk- en denkniveau.
 • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van de Jeugdwet en het werkveld binnen de Jeugdwet.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de jeugdzorg.
 • Politieke belangen weet jij goed in te schatten en mee om te gaan.
 • Vermogen om complexe materie te vertalen naar begrijpelijke adviezen.
 • Aantoonbare ervaring in complexe besluitvormingstrajecten en de vaardigheid om deze verder te brengen.
 • Ervaring met participatietrajecten en samenwerking met diverse partijen.

Wie ben je?

Als communicatief sterke en participatieve professional begrijp je het belang van betrokkenheid en draagvlak in het proces. Je voert een open en constructieve dialoog met alle primaire stakeholders, waarbij je hun input serieus neemt en integreert in de uitvoering van De Almeerse Aanpak. Jouw actieve communicatie en participatie creëren draagvlak, identificeren zorgen en knelpunten, en stellen je in staat om voorgestelde veranderingen af te stemmen op de behoeften en wensen van de betrokkenen. Je bent sterk in het aansturen en bewaken van het proces en zorgt dat dit succesvol wordt afgerond. 

Wat wij jou bieden

Deze functie wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de raadsgriffier van Almere. Je werkt samen met het team van de griffie en met raadsleden. De functie wordt ingevuld voor 8 tot 16 uur per week, voor een periode van 2 jaar. Uurtarief in goed overleg.

Interesse
Ben jij die gedreven Projectleider Jeugdzorg die de Almeerse Aanpak tot een succes maakt? Dan horen we graag van je! Bij vragen of interesse kan je contact opnemen met Willem van Beurden op willemvanbeurden@almere.nl of 06 25 75 79 09.

Blog delen:
Tags: jeugdzorg