Blogoverzicht

27-05-2024

Nieuwe kinderburgemeester

Afbeelding:Kinderburgemeester

Almere zoekt nieuwe kinderburgemeester: meld je aan voor 2 juni

Almere zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Kinderen uit groep 6 of 7 maken kans om mee te denken over wat belangrijk is in de stad. Het afgelopen jaar heeft Havana, de huidige en eerste kinderburgemeester van Almere, deze rol ingevuld. Haar periode loopt binnenkort af.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van Almere en brengt wensen en zorgen van de Almeerse jeugd onder de aandacht van het gemeentebestuur. Ook zijn er veel mogelijkheden om nieuwe dingen te leren, zoals het houden van presentaties en meegaan met werkbezoeken. De kinderburgemeester vertegenwoordigt ook bij een aantal officiële gelegenheden de stad samen met de burgemeester.

Burgemeester Hein van der Loo: “Je krijgt als kinderburgemeester de kans om veel te leren, en het leuke is, als burgemeester leer ik ook weer heel veel van de kinderburgemeester. Zo heb ik het afgelopen jaar met Havana Sinterklaas binnengehaald, zijn we samen bij de Kinderdodenherdenking geweest en heb ik gezien hoe zij bijvoorbeeld scholen bezoekt in Almere en gesprekken voert met kinderen uit de stad over wat ze belangrijk vinden. Zo maken we samen de stad beter. Havana heeft het geweldig gedaan. Ik ben nieuwsgierig naar de aanmeldingen en welke ideeën van kinderen we binnenkrijgen". 

Aanmelden

Om mee te doen kunnen kinderen uit groep 6 of 7 een filmpje sturen van maximaal één minuut waarin ze vertellen wat ze belangrijk vinden voor de stad. Stuur dit uiterlijk 2 juni naar kinderburgemeester@almere.nl. Daarna mogen een aantal kinderen zich presenteren voor een jury.