Blogoverzicht

08-03-2024

Studiedag 1 maart

Afbeelding:Studiedag

Raadswerk is net topsport. De raad had een studiedag in het stadion van Almere City FC.

Op 1 maart, precies halverwege de raadsperiode, kwam de raad van Almere samen voor een studiedag. Deze dag was gepland om zowel terug te blikken op wat er is bereikt als vooruit te kijken naar wat nog beter kan. Onder de energieke begeleiding van dagvoorzitter Jasper werd het een dag van reflectie, ambitie en actie. 

De dag werd geopend door Esther Hagelaar, voorzitter van het presidium, ‘ik voel me een beetje een trainer in de pauze van de voetbalwedstrijd’. Zij benadrukte het belang van een goeie balans in het raadswerk tussen tijd, ambities en persoonlijke energie en goeie samenwerking binnen de raad. De ochtend was gevuld met sessies die gericht waren op het verkennen van de unieke identiteit van de raad (het 'DNA'), en het versterken van de samenwerking tussen de raad en het college College = college van B&W

De middag ging verder met thema's als het leren van andere parlementaire voorbeelden, zoals de Tweede Kamer. Jeroen Kerseboom, hoofd van de Dienst Analyse en Onderzoek van de Tweede Kamer, kwam vertellen over hoe de Kamer werkt aan zijn informatiepositie. Aansluitend werd er vooruitgekeken naar de toekomst met het formuleren van wensen en ambities voor de tweede helft van de raadsperiode.

Een mooi onderdeel van de dag was ook de "365-dagen feedback" sessie met de burgemeester. Die niet alleen reflecteerde op de ochtend maar ook zijn waarnemingen deelde op basis van zijn 1ste jaar als burgemeester. 

De studiedag van de Raad van Almere was een moment van pauze en reflectie. Een moment voor raadsleden om zowel te waarderen wat al bereikt is als om ambitieus vooruit te kijken naar hoe ze als geheel nog effectiever kunnen zijn in hun dienst aan de stad. Met een mix van zelfreflectie, feedback en toekomstplanning werd de basis gelegd voor een tweede helft van de raadsperiode waarin de raad streeft naar zijn "beste zelf" te zijn.

 

 

Blog delen:
Tags: studiedag