Blogoverzicht

14-03-2024

Toon van Dijk neemt afscheid

Afbeelding:Toon van Dijk

Een koninklijke onderscheiding voor Toon van Dijk.

Na veertien jaar van onafgebroken inzet in de gemeenteraad van Almere, was 14 maart voor raadslid Toon van Dijk een moment van afscheid en erkenning. In een toespraak door de burgemeester werd zijn politieke carrière belicht, van zijn start in 2010, samen met de opkomst van de PVV als toen de grootste partij, tot aan de huidige dag. Opvallend was de hoge opkomst van 58,8% bij de verkiezingen waarin hij zijn politieke loopbaan begon, een percentage dat in de laatste twintig jaar ongeëvenaard is.

Gedurende zijn raadswerk periode heeft hij zich met een ongekende energie en strijdlust ingezet voor de inwoners van Almere. Zijn bijdragen en politieke inzichten werden gekenmerkt door scherpte en directheid, waarbij hij ook altijd oog hield voor het functioneren van de raad als geheel. Dit kwam onder meer tot uiting in zijn rol als voorzitter van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van burgemeesters.

Een vergelijking tussen het werk van een raadslid en topsport werd aangehaald door de burgemeester om zijn belangrijke bijdrage aan de raad en zijn invloed op het debat in de raad te benadrukken. Door essentiële kwesties op de agenda te zetten en zijn ongeëvenaarde vaardigheden in debatteren, heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan de vormgeving en vooruitgang van de stad. Zijn vermogen om de aandacht te vestigen op belangrijke onderwerpen en zijn streven naar transparantie kwamen tot uiting in onder andere zijn betrokkenheid bij het Floriade dossier.

Zijn jarenlange toewijding en inzet voor de stad en haar inwoners zijn niet onopgemerkt gebleven. In een bijzondere blijk van erkenning heeft de koning hem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hein van der Loo: “Binnen de raad van Almere heeft Toon van Dijk een groot verschil gemaakt. Hij was een klasse apart. Deze koninklijke onderscheiding is een bekroning van zijn jarenlange inzet voor de gemeenteraad en de stad als geheel.”

Afscheid

 

Blog delen:
Tags: afscheid