Blogoverzicht

02-02-2024

Uitreiking Raadspen 2023

Afbeelding:Raadspen

En de winnaar is........

Afgelopen donderdag markeerde een speciale gelegenheid binnen de gemeenteraad van Almere: de jaarlijkse ceremonie waarbij de Raadspen wordt uitgereikt. Deze eer gaat naar de ambtenaar die het beste raadsvoorstel van het jaar 2023 heeft opgesteld. Het is een moment om de inzet, creativiteit en toewijding van de medewerkers van de Gemeente Almere te erkennen en te vieren, die allen bijdragen aan de ontwikkeling en het bestuur van de stad.

De traditie van het uitreiken van de Raadspen bestaat sinds 2012 en wordt toegekend aan de hand van de volgende criteria: helderheid, leesbaarheid en volledigheid. Essentieel hierbij is dat de raad duidelijk kan beslissen, de besluitpunten zorgvuldig zijn uitgewerkt, het voorstel toegankelijk geschreven is, de bestuurlijke voorgeschiedenis en vervolgstappen helder zijn, en dat er alternatieven worden aangeboden aan de raad.
 
Een jury, bestaande uit raadsleden Leida Höhle en Suzanne van de Laar, had de taak om uit 121 inzendingen een selectie te maken van vijf genomineerden. Deze taak werd in samenwerking met de griffie volbracht, resulterend in de volgende finalisten:
  • ‘Veiligheidsagenda 2023-2026’ door Trix Janssen en Madeleine Breugel.
  • ‘Onderzoek buitenzwembad’ door Ed Baan en Ronald Voogd.
  • ‘Uitbreiding begraafplaatscapaciteit’ door Ciske Veltkamp.
  • ‘Fasering, verrekening en dekking afvalwaterzorg Oosterwold’ door Dennis Menting.
  • ‘Routekaart verduurzaming gemeentelijk vastgoed Almere’ door Henk Philippens.

Tijdens het plenaire gedeelte van de Politieke Markt werd uiteindelijk Dennis Menting uitgeroepen tot de winnaar. Dennis wist een zeer complex onderwerp met veel technische details te vertalen naar politiek relevante informatie, met een duidelijke uiteenzetting van de keuzes en op een manier die ook voor leken begrijpelijk was. Dit maakte het voorstel niet alleen toegankelijk, maar ook praktisch en inzichtelijk.

Blog delen:
Tags: raadspen