Politieke Markt

In veel gemeenten betekent lokale politiek lange vergaderingen en eindeloze discussies. Maar in Almere is het anders! Wij hebben een efficiënt systeem, genaamd de Politieke Markt. Elke donderdagavond, ongeveer 35 keer per jaar, komt onze gemeenteraad bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten praten raadsleden over belangrijke onderwerpen, luisteren naar elkaar, en nemen beslissingen. Het is ook een kans voor inwoners om mee te doen en hun mening te delen.

U bent welkom!

Kom gerust naar het stadhuis en luister naar wat er besproken wordt. U kunt informatie geven of krijgen, uw mening delen, en de belangen van uw organisatie of wijk vertegenwoordigen. Kunt u er niet bij zijn? Geen probleem! U kunt de Politieke Markt live online volgen op almere.notubiz.nl of later terugkijken. Er zijn twee hoofdonderdelen: de carrousel en de plenaire vergadering. En tussendoor is er tijd om te netwerken. Check altijd de agenda voor u komt.

Hoe werkt het?

In Almere hebben we geen vergaderingen op verschillende dagen, zoals in sommige andere gemeenten. Alles gebeurt op donderdag. De vergaderingen zijn openbaar. U kunt gewoon binnenlopen en een medewerker helpt u verder. Informatie over wat waar en wanneer besproken wordt, vindt u in de krant, op de website, op schermen in het stadhuis, en naast de vergaderzalen. Ook op [almere.notubiz.nl](almere.notubiz.nl) vindt u meer info.

Carrousel
Vanaf 19:00 uur zijn er tegelijkertijd korte vergaderingen in vier zalen van het stadhuis. Elke vergadering bespreekt één onderwerp en duurt meestal tot 21:00 uur. Zo weet u precies wanneer uw onderwerp besproken wordt. Een neutrale voorzitter, een getraind raadslid, leidt elke vergadering.

Plenaire Vergadering
Dit is de hoofdvergadering en begint na de carrousel. Hier nemen raadsleden beslissingen over de besproken onderwerpen. Soms zijn er debatten, maar meestal stemmen de raadsleden over voorstellen. Deze vergaderingen zijn kort en to-the-point.

Wandelgangen: tijd voor een gesprek

Tussen de vergaderingen door is er tijd voor informele gesprekken. Spreek met raadsleden, wethouders, en andere bezoekers. Het is de perfecte kans om uw mening te delen. Vaak gaan gesprekken na de vergadering gewoon door.

Regels voor een goede vergadering

Een goed politiek bedrijf draait om open en eerlijke discussies. Dit noemen we 'het goede gesprek'. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Schreeuwen, liegen, handtastelijk zijn, dreigen of alleen maar praten zonder te luisteren, dat helpt niet. We verwachten dat iedereen die meedoet of langskomt, zich hieraan houdt. We hebben regels om alles soepel te laten verlopen. Zowel bezoekers als raadsleden moeten zich hieraan houden. De regels staan in het reglement van orde

 

Vergelijkbare pagina’s
Pagina delen: