30-08-2021

Toegankelijkheid

Foto van toetsenbord met iconen van toegankelijkheid

De Raad van Almere wil dat zijn online communicatie zoveel mogelijk door iedereen te gebruiken is. En dat moet ook, want de wet schrijft het ook voor. Maar hoe elke gemeente(raad) dat precies doet kan verschillen. Hier leest u hoe wij het (willen) doen.

Toegankelijkheidsverklaring

De site die u nu bezoekt is volgens de geldende regels digitoegankelijk gemaakt. De door ons gewilde norm is WCAG 2.1 AA. Dat is het hoogste niveau.

Deze hele website is ontworpen om aan die hoge norm te voldoen, dat heet: digitoegankelijk by design.

De toegankelijkheid van onze online kanalen moet door een onafhankelijke partij worden getoetst. Wij vroegen een groep terzake deskundige Almeerders in de tweede helft van 2021 om dat voor ons te gaan doen. Maar als je iets doet, kun je het beter meteen heel goed doen. Behalve de digitale toegankelijkheid, willen brengen zij ook de toegankelijkheid van de Politieke Markt als geheel in kaart. Dat kost een flink tijd. Als het onderzoek is afgerond publiceren wij de resultaten én de wettelijk verplichte toegankelijkheidsverklaring op deze pagina.

Komt u een pagina tegen of informatie daarop, die u niet genoeg toegankelijk vindt? Stuur een mail aan redactie@raadvanalmere.nl. U helpt ons én de inwoners van Almere daarmee.

Wanneer u vanuit onze site naar een andere website gaat, kan het zijn dat die site niet aan de norm voldoet. Bijvoorbeeld: het vergader-informatiesysteem (almere.notubiz.nl) is nog niet voldoende toegankelijk. Maar daar wordt wel hard aan gewerkt.

 

 

Pagina delen:
Tags: website